תזונה


הטיפול התזונתי הוא מרכיב חשוב בתהליך הריפוי. באמצעות תזונה מתאימה
אנו יכולים לשלוט על בריאותינו, ועל מנת שנימצא בבריאות טובה עלינו להקדיש
תשומת לב למזון הנכנס אל פינו, מפני שהמזון נועד לא רק כדי להשביע את הרעב שלנו,
המזון הוא התרופה שלנו לחיים.
מה בריא ונכון לאכול ?
במשך השנים אנו נחשפים לאמירות שונות בכלי התקשורת, בהקשר למזונות בריאים.
פעם היה זה מחקר שהמליץ לנו על צריכה של סויה ועד שהגיע מחקר אחר שסתר אותו
רצנו לצרוך אותו ללא הכרה. וכשהתגלו היתרונות הבריאותיים של שוקולד ואי אפשר היה
למחוק את החיוך על פניהם של המכורים לדבר, כבר היינו ממש מבולבלים.
(וכך הלאה והלאה, עם שאר מחקרים שמככבים מעת לעת בכותרות)
אז שוקולד זה טוב או רע?
אז זהו, ששוקולד אינו אויב אם הוא באיכות ובמידה הנחוצים ובמקרים מסוימים הוא
אף יעיל וחיוני.
ומה בעניין הסויה?
התשובה האמיתית בעניין הסויה דומה. אכן, סויה מוכרת כמאכל בריא, אך השאלה
בריא למי, כמה ומאילו מקורות? למשל, בשל חילוקי דעות מוצרי סויה לסוגיה אינם
מומלצים לנשים עם רקע אישי, או משפחתי של סרטן השד והשחלות, ולא בתת פעילות
של בלוטת התריס" - אך גם כאן, האמירה אינה גורפת, ועם הכוונה מקצועית ניתן להמליץ
על אכילת מוצרי סויה. רובנו עדיין מבולבלים... ובצדק.
כי אין תזונה אחת נכונה. מספר תוכניות התזונה כמספר האנשים.

מהי תזונה נטורופתית?
תזונה נטורופתית מתחלקת לתזונה לאדם הבריא ותזונה למצבי חולי שונים.
בתזונה נטורופתית לשמירה על בריאות נאותה ההמלצות הן יותר כלליות ומכוונות
לצריכת מזונות טבעיים ואיכותיים. מזון עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, יותר חלבון
צמחי, דגים מן הים הצפוני, שמנים איכותיים ובעיקר אוכל טרי ולא מתועש.
גם במסגרת ההמלצות הכלליות אני בונה לך תפריט פונקציונאלי המתאים לצרכייך הפיזיים,
ובהתאם למצבך האישי ולאורחות חייך.
לא צריך להיות חולים כדי לקבל התאמה תזונתית מדויקת. למשל אם את/ה טיפוס ששעות
הצהריים מפילות אותך תחת עננת עייפות, או אם הינך בעל/ת קיבה רגישה, או שסדר יומך
עמוס וכולל ישיבה מרובה או עבודה פיזית קשה, ועוד כנה וכהנה.. מצבים. את/ה זקוק/ה
לתפריט שיתאים רק לך ולצרכים שלך. ולפיכך על מנת לקבל את הטוב ביותר מומלץ
לפנות לייעוץ והכוונה.
במצבי חולי, הטיפול התזונתי מהווה פונקציה ייחודית בתהליך הריפוי.
ישנן קבוצות מרכזיות מובילות, אך הן כלליות ודורשות הכוונה ספציפית למחלה ולמטופל.
דוגמא לסוג כללי בתזונה היא ההנחיות לתזונה האנטי דלקתית.
תזונה אנטי דלקתית היא חלק מטיפול כנגד דלקות שונות, שבו מותאם למטופל תפריט,
עם דגש על הימנעות ממאכלים מעוררי דלקת וצריכה של מזונות המסייעים לגוף בפינוי
רעלנים המעכבים ריפוי.
תזונה זו מותאמת למחלות זיהומיות ודלקתיות שונות. החל מדלקות מפרקים, דלקות
והפרעות תפקודיות במערכת העיכול, דלקות במערכת העור והנשימה וכו'.